Зустріч зі стейкхолдером

11 листопада на факультеті іноземних мов відбулася онлайн-зустріч зі стейкхолдером – власником перекладацького бюро «LITERA», перекладачем Данилом Созонтовим. На зустрічі були присутні гаранти освітньо-професійних програм «Німецько-український переклад», «Англійсько-український переклад» та «Французько-український переклад», викладачі, аспіранти, студенти та представники інших українських вузів.

Під час зустрічі було обговорено широке коло питань, які стосувалися як актуального стану ринку перекладацьких послуг, так і якості підготовки майбутніх перекладачів та умов їхнього працевлаштування. Данило Созонтов поділився своїм власним перекладацьким досвідом, дав практичні поради майбутнім перекладачам і розповів, зокрема, про конкретні навички та вміння, якими повинен володіти випускник спеціальності «Переклад», щоб змогти не лише вдало розпочати перекладацьку діяльність, а й бути конкурентоспроможним на ринку перекладацьких послуг.

Слід відзначити неабияку активність і зацікавленість студентів, що знайшли своє втілення у численних влучних запитаннях щодо діяльності перекладацького бюро і специфіки роботи перекладача.

Зустріч пройшла у теплій і невимушеній атмосфері. Студенти отримали додаткове джерело натхнення для продуктивного навчання та опанування професії перекладача, а професорсько-викладацький склад та гаранти освітньо-професійних програм сформували основні напрями оптимізації освітніх програм та змін їхнього змістового наповнення в контексті регіональних потреб та нових освітніх реалій!

Щиро дякуємо вельмишановному Данилу Олеговичу за готовність співпрацювати та цінні поради!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *