Зустріч зі стейкхолдером

5 лютого 2021 року відбулась онлайн-конференція із представниками IT-компанії „SoftServe“, організована кафедрою комунікативної лінгвістики та перекладу. Компанія „SoftServe” є найбільшою глобальною IT-компанією в Україні, яка займається розробкою програмного забезпечення та консалтингом. Її офіси знаходяться у 9 країнах світу, зокрема у 7 українських містах, в тому числі у Чернівцях. До того ж, SoftServe співпрацює з низкою партнерів по світу.

Під час зустрічі детально обговорювались специфіка роботи в компанії і можливості кар’єрного росту. Діяльність компанії охоплює кілька галузей, а саме Healthcase – охорону здоров’я, Retail – роздрібну торгівлю, Software Development – розвиток програмного забезпечення, для яких компанія розробляє програмні рішення. Особливу увагу звернули також на фахівців, які там працюють: це тестувальники, розробники програмного забезпечення, бізнес-аналітики тощо.

Зустріч загалом нам дуже сподобалась. Організатори були добре підготовлені, активно підтримували контакт з аудиторією, а також відповідали на запитання та цікавились думкою слухачів. Охочих поставити запитання виявилось доволі багато. Це неабияк урізноманітнило спілкування.

Важливим було те, що представники компанії вели розповідь одразу ж у порівнянні з власним досвідом та показом реальних перспектив. Всіх приємно вразили створені у компанії умови для роботи та різноманітного відпочинку. Цікавим для нас було те, що для студентів SoftServe проводить різні креш-курси, онлайн-вебінари з метою ознайомлення з компанією. А для бажаючих отримати більш детальну інформацію було висвітлено QR-код з посиланням на Інтернет-сторінку компанії.

Такі заходи, на нашу думку, є важливими для студентів, особливо якщо вони хочуть поміняти вид своєї діяльності в майбутньому, але не знають з чого розпочати. У зв’язку із тотальною комп’ютеризацією сьогодення ІТ сфера користується попитом серед молоді, а також пропонує хороший старт та вигідні умови, навіть для початківців. Наприкінці зустрічі у студентів не залишилось жодного запитання, що свідчить про корисність та доцільність тієї інформації, яка була представлена.

Валентина Струк і Аліна Білокопита (421 група)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *