DLL: Deutsch Lehren Lernen: робоча зустріч в Єні

Міжнародний проєкт Goethe-Institut Ukraine «DLL: Deutsch Lehren Lernen/ Вчимося навчати німецької» для підготовки вчителів нового покоління, у якому задіяні викладачі факультету іноземних мов Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, активно розвивається. З 14 по 18 листопада 2022 року представниці з 12 університетів України, що імплементують цю програму у навчальний процес, серед яких к.філол.н Тетяна Коропатніцька, взяли участь у робочій зустрічі мережі університетів DLL, яка відбулась в Інституті німецької як іноземної та другої мови та інтеркультурних студій Університету Фрідріха Шиллера у німецькому місті Єна.

Українські викладачі зустрілися з експерт(к)ами та автор(к)ами програми з університету Єна, мали змогу відвідати семінарські/практичні заняття своїх німецьких колег – професорів та доцентів – та взяти участь у їхньому обговоренні. Українську делегацію та представників Goethe-Institut прийняв також президент Єнського університету проф. Walter Rosenthal, який схвально поставився до подальшого поглиблення міжнародної співпраці університету з українськими закладами вищої освіти.

Перебування у м. Єна було насичене фаховими дискусіями іобговореннями питань підготовки висококваліфікованих вчителів німецької мови, обміном досвідом та перспективами подальшої розбудови науково-педагогічної кооперації у мережі університетів України та з університетом Єна.

Детальніше про DLL: Проект «DLL: Deutsch lehren lernen» для професійної підготовки майбутніх вчителів німецької мови реалізується на факультеті іноземних мов під керівництвом тьюторів проф. Богдани Лабінської і доц. Тетяни Коропатніцької з 2020 р. у рамках підписаної угоди між Goethe-Institut Ukraine та Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича. Другий рік поспіль студенти 4 курсу факультету іноземних мов спеціальності 014.022 Середня освіта (Німецька мова та література) успішно завершують курс DLL4 та навчально-дослідницький проєкт методичного спрямування і отримують відповідні сертифікати. Бажаємо успіхів й цьогорічним студентам гр. 421!

Тетяна Коропатніцька

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *