Зимовий семестр 2022−2023 н.р. у м. Людвігсбург (Німеччина)

З 1 жовтня 2022 по 31 березня 2023 року я навчаюся по обміну за програмою Erasmus+ у м. Людвіґсбург. Це мій 2−й семестр у Педагогічному університеті у місті Людвіґсбург. Я в захваті і мені дуже подобається. Вкотре переконуюсь, що зробила правильний вибір – вивчати німецьку мову на кафедрі германського, загального і порівняльного мовознавства. Дякую ЧНУ та моїй кафедрі за таку чудову можливість.

Загалом я відвідую 8 курсів англійською та німецькою мовами, де я маю змогу навчатись у носіїв мови. На одній із пар предмету «Sprachpraxis für ausländische Gaststudierende» ми організовували святковий обід перед Різдвом, всі міжнародні студенти мали змогу приготувати свої традиційні страви.

В університеті також є велика бібліотека, де я також знайшла літературу для своєї курсової роботи.

Також я допомагаю у проєкті «Digital Umbrella for Ukrainian Foreign Language Teachers». Мої основні завдання: допомога в організації мовних тандемів, проведенні онлайн−навчання між викладачами нашого університету та Педагогічного університету м.Людвіґсбург. Мені дуже подобається підтримка міжнародного відділу та викладачів, який завжди готовий відповісти на мої запитання щодо мого перебування та навчання.

   Семестр навчання за кордоном надає безліч можливостей: постійну практику іноземних мов, нових друзів з інших країн. Для мене це колосальний досвід – розвивати мої навички в галузі перекладу та германістики. Як студентка з України я хочу транслювати нашу культуру та звичаї німецькому суспільству. знайомство з культурами та менталітетом інших народів. Заика К.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *