Ірина Осадець і Богдана Царик – перекладачі для Чернівецької районної військової адміністрації

Здобувачі вищої освіти Ірина Осадець і Богдана Царик (321 групи) перекладали для іноземної делегації з Німеччини.

🌐

Міжнародна дипломатія та комунікація — ще один важливий фронт.

📍

У Чернівецький район прибула іноземна делегація з Німеччини. Зустріч з владою району, обмін привітаннями, оголошення програми відбулися в кабінеті начальника районної військової адміністрації Дмитра Козарійчука.

🇩🇪

Серед іноземних делегатів – представники адміністрації округу Рендсбург-Екернферде Томас Форсте та Карстен Нойбауер, котрі запропонували ще у липні 2022 року будувати ефективне партнерство з Чернівецьким районом для розроблення та здійснення можливих спільних проєктів задля розвитку місцевого самоврядування, що враховуватиме потреби та інтереси громадян, особливо тепер, коли українці виборюють свою незалежність й свободу. В рамках приїзду до України німецька делегація привезла благодійну допомогу.

🇺🇦

Начальник Чернівецької РВА Дмитро Козарійчук розповів іноземним колегам про життєдіяльність району, а також про діяльність районної військової адміністрації в час війни, підкреслюючи головні пріоритети — допомогу військовим та внутрішньо переміщним особам.

🤝

Обидві сторони погодились, що тепер, коли Україна переживає непростий час іноземна співпраця та комунікація є важливою складовою боротьби за мир. Тримати міжнародний дипломатичний фронт зараз не менш важливо. Як і тепер, так і після перемоги України, усі проєкти повинні реалізуватися задля розвитку громадян у територіальних громадах району, області, держави.

🇩🇪

Представники німецької делегації округу Рендсбург-Екернферде Томас Форсте та Карстен Нойбауер продовжили робочий візит у Лужанах, де ознайомились з роботою соціального кафе «Горнятко», облаштованого у центрі «Допомога життю». Цей проєкт був реалізований у співпраці з німецькими партнерами. Тут працюють діти з інвалідністю, що чуйно здивувало шановних гостей Томаса і Карстена.

🤩

Заклад отримав гарний подарунок від німецької делегації у вигляді генератора.

🤝

Начальник районної військової адміністрації Дмитро Козарійчук подякував Томасу та Карстену, за виконання найвідповідальнішої місії під час війни в Україні. «Неодноразово переконуюсь, що кожен працює на своєму місці. Саме реалізація проєктів «Муніципальні партнерства з Україною» гарантує нам підтримку у досягненні європейського рівня незалежної країни» – підкреслив Дмитро Козарійчук.

🇩🇪

Томас Форсте та Карстен Нойбауер зазделегідь дізналися про потреби медичного закладу і привезли благодійну допомогу у вигляді гігієнічних засобів. Крім того, сьогодні вони ознайомилися із роботою лікарні та поспілкувалися з її керівництвом щодо нагальних проблем функціонування установи і шляхів їхнього вирішення.Наразі лікування психічних і поведінкових розладів проходить для різних категорій людей, а найбільше для військових, де на стаціонарі перебуває 170 осіб.

💬

У свою чергу директор КНП «Чернівецька обласна психіатрична лікарня» Анжела Левицька подякувала німецькій делегації та кожному громадянину Німеччини за вклад у гуманітарній допомозі для закладу.«Після початку війни росії проти України допомоги з-за кордону надходить дуже багато: від продуктів харчування, гігієнічних засобів до фінансової підтримки. Звичайно, бажалось би кращих умов у приміщеннях, так як це одна психіатрична лікарня на всю Чернівецьку область. Завдячуючи іноземним донатам ми проводимо певні ремонтні роботи та забезпечуємо медпрацівникам заробітню плату, оскільки в державі зараз з бюджетом скрутно,» – додала Анжела Левицька.

♻️

Учасники зустрічі сподіваються на подальші проєкти реалізація яких буде на користь Чернівецької обласної психіатричної лікарні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *