Вчимося писати та оформлювати статтю (28.04.2023)

28 квітня відбулося заключне в цьому семестрі засідання секції наукового гуртка кафедри TRANSLATOLOGIE на тему: “НАПИСАННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ НАУКОВОЇ СТАТТІ”.

Після показу відео-ролику «Структура наукової статті: стандарти, профільні особливості», керівник гуртка за допомогою презентації повідомив, що таке наукова стаття, які її ознаки, види, основні елементи та формальні правила написання.

У подальшому було повідомлено про специфіку розроблення орієнтовного плану (змісту) статті, окреслення у вступі статті змісту роботи, визначення методів дослідження, джерельної бази, підготовки основних тез, тлумачення використаних у статті термінів, обгрунтування в основній частині отриманих результатів, а також про важливість перевірки узгодженості між заголовком, метою, завданням і висновками.

Було наведено декілька прикладів статей, звернуто увагу на особливості формулювання назви наукової статті, написання анотації (зокрема й англійською мовою) та підбір ключових слів, а також на визначення меж теми наукового дослідження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *