Угода про кооперацію Чернівецького національного університету із Goethe-Institut в Україні

20 листопада підписана угода між Німецьким культурним центром Гете-Інститут при Посольстві Федеративної Республіки Німеччина в Україні та Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича. Завдяки задекларованій співпраці студенти кафедри германського, загального і порівняльного мовознавства факультету іноземних мов матимуть можливість здійснювати навчання на Moodle платформі Гете-Інституту, що забезпечує постійне технічне та дидактичне оновлення веб-матеріалів серії «Вчимося навчати німецької», зручний мультимедійний формат і високий ступінь інтерактивності навчального контенту.

Метою програми є підвищення кваліфікації вчителів німецької мови початкової та середньої школи, а також викладачів вищих навчальних закладів, актуалізацію та розширення знань, отриманих під час професійного навчання, подальший розвиток методичної компетенції. Інноваційний характер програми уможливлює її впровадження у навчальний процес для практично-зорієнтованої підготовки майбутніх вчителів німецької мови як іноземної до майбутньої професії та формування необхідних компетенцій впродовж навчання в університеті.

У рамках кооперації обидві сторони угоди домовилися про співпрацю з метою популяризація фаху «Німецька мова як іноземна» в Україні, поліпшення німецькомовної та медіакомпетентності студентів, співпраці у практично-зорієнтованій підготовці та підвищенні кваліфікації майбутніх вчителів та викладачів німецької мови за програмою «Вчимося навчати німецької», яка базується на сучасних досягненнях методики та дидактики викладання німецької мови.

Передувала підписанню угоди ретельна підготовка фахівців – професора, доктора педагогічних наук Богдани Лабінської та кандидата філологічних наук Тетяни Коропатніцької, які, внаслідок ретельного виконання всіх необхідних суворих вимог, отримали сертифікати тьюторів міжнародного зразка. Після закінчення курсу «Вчимося навчати німецької» студенти матимуть можливість отримати міжнародний сертифікат Гете-Інституту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *