Позитивні враження від зустрічі

23 листопада 2020 року студенти старших курсів та аспіранти кафедри германського, загального і порівняльного мовознавства мали нагоду відвідати онлайн-зустріч, присвячену питанням академічної доброчесності, яку провела доцент кафедри Мельник Юлія Йосипівна.

На заході ми ознайомилися із загальним поняттям академічної доброчесності, з положеннями та правилами академічної доброчесності в ЧНУ, а також дізналися про принципи перевірки наукових робіт на плагіат.

Було наголошено, що до основних положень академічної доброчесності належать, зокрема, взаємна повага та довіра між усіма учасниками навчального процесу, чесність та справедливість, а також – відповідальність за дотримання усіх названих положень.

Досить корисною для студентів була інформація щодо плагіату. Ми ознайомилися з його різновидами, а також – з особливостями роботи програми Unicheck, за допомогою якої проводиться перевірка наукових робіт на плагіат.

Я переконана, що отримана інформація неодмінно посприяє якісному написанню та оформленню студентами своїх курсових, бакалаврських чи магістерських робіт, тому вважаю дуже позитивним те, що наша кафедра проводить подібні заходи.

Анна Павлюк (група 451)

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *