Професійні компетентності й особистісні якості вчителя у світлі вимог НУШ

3 грудня 2020 студенти кафедри германського, загального і порівняльного мовознавства відвідали онлайн захід зі стейкхолдером, який проводився завучем Чернівецької гімназії №1, вчителем вищої категорії Романою Флоріанівною Фисюк. Зустріч була присвячена висвітленню професійних компетентностей та особистісних якостей вчителя.

На зустрічі розглядалися особливості психологічного та емоційного розвитку сучасних школярів та їх відношення до школи, навчання та вчителів. Ми активно обговорювали популярність професії вчителя в Україні, фактори, які впливають на вибір випускниками університету справи свого життя.

Мене приємно вразила форма проведення заходу, адже це була не лекція, а дискусія. Всі учасники мали змогу висловитись та обґрунтувати свою точку зору, через що всі були зацікавлені протягом усього заходу. Романа Флоріанівна декілька разів наголошувала, що неправильної думки немає, тому більша частина учасників була активною і не вагалася висловлювати свої думки.

На мою думку, ця зустріч була корисною не лише для нас (випускників-бакалаврів), а й для студентів-першокурсників, які перебувають на початковому етапі свого навчання.

Яна Божинська (421)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *