Зустріч з перекладачкою Іриною Сатиго

28 вересня 2021 р. студенти факультету іноземних мов мали нагоду поспілкуватися з перекладачем Іриною Сатиго. І. Сатиго навчалася та працювала в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. З 2017 р. працює перекладачем у Франції (м. Париж), співпрацює з перекладацькими офісами м. Києва та м. Москви. Мови перекладу І. Сатиго – французька, англійська, російська. Велика увага перекладацької діяльності спрямована на психологічну тематику (трансактний аналіз).

  І. Сатиго розповіла про психологічні аспекти перекладацької діяльності, дала корисні практичні рекомендації та поради щодо планування та організацію роботи перекладача, поділилася різноманітними психологічними прийомами спілкування з клієнтами, навела чіткі та цікаві приклади з власного досвіду, як встановлювати контакт з клієнтом, виглядати, поводитися, що можна, а що не варто робити під час перекладацької діяльності, відповідала на питання колег і студентів.

 Це був уже другий захід, організований з І. Сатиго. Зустріч пройшла «на одному диханні», була надзвичайно інформативною, цікавою, корисною,  захопливою, надихнула відсторонювати свої страхи та побоювання, проторюючи свій шлях на перекладацькій ниві, адже, на думку І. Сатиго: «Зроблене краще за ідеальне».

 Щиро дякуємо за організацію та проведення зустрічі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *