Враження від мовного клубу StartDeutschSchule

6 жовтня 2021 p. пан Маркус Пойзер, директор мовної школи, провів дві, як завжди, інтерактивні й цікаві зустрічі в мовному клубі для студентів, аспірантів і викладачів кафедри германського, загального і порівняльного мовознавства. На 2-ій парі для рівня А2-В1 і на 3-ій – для В2-С1. Своїми враженнями діляться учасники зустрічі: 

Надія Бойко (321 група):

06.10.2021р. студенти кафедри германського, загального і порівняльного мовознавства взяли участь у мовному клубі під керівництвом Маркуса Пойзера, директора StartDeutschSchule. На зустрічі студенти розглядали дві теми: “Oktoberfest” та “Tag der Deutschen Einheit”.
Студенти разом із Маркусом Пойзором обговорювали що таке Октоберфест, як він виник, як довго триває, скільки людей відвідують цей фестиваль щорічно, скільки випивають пива🍻, з’їдають солодощів🍪 та домовились на наступний рік разом відвідати цей фестиваль😄. Неймовірно цікаво було послухати, чому “Oktoberfest” святкують не у жовтні🍁, а у вересні.
Останній день Октоберфесту припав цього року на День Німецької єдності (Tag der Deutschen Einheit). Маркус розповів студентам що це за день, а потім показав відео, у якому розповідалося про цей день, та як люди жили у ті часи. Студенти уважно слухали відео, та потім переказали інформацію, що завдяки демонстрації, яка почалася 4 листопада 1989 року, у 1990 році було зруйновано цю “Berliner Mauer” та люди з DDR та BRD нарешті отримали рівні права та могли відвідувати одні одних. Цікаво було дізнатись, що кусочок цієї стіни також є і у Києві біля німецького посольства.
Під кінець зустрічі Маркус розділив студентів на групи, а вони, у свою чергу у групах обговорювали різні питання, та розповідали про своїх партнерів. Найчастіше звучали питання: “Які твої сильні та слабкі сторони?”, “Про що ти найчастіше брешеш?”, “Що повинно бути у твоєму холодильнику?🥗” та “Що ти робиш, коли ніхто тебе не бачить?”. Найцікавішою була відповідь: “Я часто брешу, що у мене немає інтернету, хоч він у мене і є”😂. Звичайно, це був жарт, але, у кожному жарті є якась доля правди😁.
Студенти щиро подякували Маркусу за цікаві та ґрунтовні обговорення, та сподіваються, що у грудні зустрінуться з ним офлайн.🧑‍🏫

Валерія Паун (416 група):

Сьогодні ми мали можливість бути учасниками розмовного клубу від Start DeutschSchule, який проводив засновник школи Маркус Пойзер. Вже декілька разів студентам випадає можливість поспілкуватись німецькою зі справжнім носієм мови на різні цікаві теми та дізнатись більше про німецьку культуру. Сьогодні учасникам конференції пощастило поспілкуватися про Oktoberfest та дізнатись факти про історію Німецької Єдності  Така приємна атмосфера та вільне спілкування допомогли студентам показати на практиці свої мовленнєві навички та подолати мовний бар‘єр.

Окрім цього, студенти різних курсів мали можливість познайомитись один з одним, працюючи в парах. Кожен мав шанс поставити запитання своєму напарнику та розповісти дещо цікаве про себе. Такі маленькі діалоги зробили мовлення ще жвавішим та захоплюючим. Звісно дехто боявся відповісти на запитання чи робив незначні помилки, проте до кінця зустрічі всі студенти почували себе вільно та без проблем впорались з усіма завданнями.

Безперечно, я отримала море задоволення від нашої зустрічі, адже живе мовлення – це найкраща практика! Дуже цікаво спостерігати за тим, як ти справляєшся та використовуєш свої знання в реальному життєвому спілкуванні. В такий спосіб дійсно можна зрозуміти на що ти здатний та який твій рівень мови.

Ми дуже вдячні за таку можливість Маркусу та з нетерпінням чекаємо наступної зустрічі!

Анфіса Левандовська (351 група):

Усією 351 групою хочемо подякувати за такий чудовий захід як Sprachclub. Це було дуже пізнавально та цікаво😍
За допомогою різних вправ, питань та ігор ми змогли, в першу чергу, потренувати нашу німецьку мову, ближче познайомитись один з одним, взяти для себе багато нової та важливої інформації стосовно різних тем та навчитися швидко формулювати свою думку.👍🏼
Хотілося б, щоб такі заходи проводились частіше, оскільки це дуже хороша практика для студентів, які вивчають іноземні мови та корисне проведення часу, де можна виразити свою власну думку, обговорити різні теми і питання та запам’ятати важливі моменти.✨
Viel Spaß beim Deutschlernen! 

Вікторія Стецюк (315 група):

Сьогодні, 06.10.2021, відбулося засідання розмовного клубу від Start Deutsch Schule, яке проводив директор мережі німецькомовних шкіл в Україні, пан Маркус Пойзер. На третій парі 315 група з викладачем Лех Ольгою Степанівною відвідали розмовний клуб. Сьогоднішня тема для студентів з рівнем знань A2-B1 звучала так: “Das Oktoberfest”.

Що найбільше сподобалося на даному заході? Особисто для мене, було дуже приємно слухати носія мови, а також розуміти його і давати відповідь на його запитання. Пан Маркус Пойзер дав нам можливість дізнатися більше про традиції в Німеччині, які достатньо сильно зацікавили нас. Як студентам, так і викладачам було легко з ним спілкуватися, не було жодного мовного бар’єру чи страху. Звісно, ми робили певні помилки, але Маркус не звертав на них уваги, чим ще більше заохочував нас підтримувати розмову. Під час нашого жвавого спілкування в багатьох студентів можна помітити в очах зацікавленість, захоплення.

Також Маркус Пойзер демонстрував презентацію, задавав запитання, на які ми охоче відповідали. Після даної вправи, ми були розподілені на пари, запитували один одного і дізнавалися більше, таким чином практикували наше мовлення.

Я вважаю, що потрібно частіше проводити курси даного типу. Вони є простими, зрозумілими і цікавими. Особисто мені неймовірно сподобався сьогоднішній захід. Я отримала величезне задоволення, досвід та незабутні враження від спільної плідної співпраці з усіма бажаючими вивчати німецьку мову. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *