І.Поліщук: здобутки у неформальній освіті

«Anderer Blickwinkel»-«Інший ракурс» – це надзвичайно цікавий та корисний проєкт, що стартував в рамках програми «MEET UP! Youth for Partnership». Він створений за ініціативи журналістки та авторки журналу GEL[:B]LAU Тані Іванченко.

В чому полягає його ідея? Учасники з Німеччини вивчали «українські» Берлін та Мюнхен, а колеги з України досліджували «німецькі» Чернівці та Київ. Ми не тільки в теорії, а й на практиці застосували їх безпосередньо при створенні маршруту.

Цей маршрут насамперед створений для того, аби його користувачі, самостійно, у формі квізу, змогли дослідити своє рідне місто. Для того, аби скористатись можливістю дізнатись більше про історію, культуру знакових місць та особистостей, необхідно завантажити мобільний додаток WalQlike. Знову ж таки, форма гри та опрацьовані місця з вказівками, як до них дійти (всі вони продумані таким чином, аби не потрібно було значно відхилятись від маршруту) урізноманітнюють буденні екскурсії і зможуть вразити навіть самих жителів Чернівців, Києва, Берліну та Мюнхену.

Зі сторони учасників, ми мали змогу відкрите власне місто з «іншого ракурсу». Особисті зустрічі, а також спілкування на платформі ZOOM дали можливість повністю заглибитись в історію та культуру міста. Також у нас була нагода поспілкуватись зі своїми колегами з Німеччини, застосувавши свої знання німецької мови. Ми відвідали Центр Gedankendach і поспілкувались з Оксаною Матійчук – однією з засновниць Центру і за сумісництвом викладачем ЧНУ. Саме ця точка, на мою думку, є найважливішою у нашому місті, оскільки Центр Gedankendach є для студента культурним осередком Німеччини в Чернівцях та «джерелом можливостей» програм навчання закордоном.

Посилання на відео команди з Чернівців:  https://www.youtube.com/watch?v=fCgu7Qu_kE4

Іляна Поліщук (студентка 451 групи)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *