“Putins Blutspur”

До другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну студенти 521 групи подивилися документальну хроніку “Putins Blutspur”, зняту німецьким каналом zdf на замовлення видання Spiegel.

Тетяна Цімура: За допомогою архівних матеріалів, свідчень військових та цивільних у фільмі зображується перебіг війни в Україні, злочини загарбників проти мирного населення країни та інші злодіяння ворога. Фільм детально розповідає про повномасштабне вторгнення, починаючи з 24 лютого 2022 року, а також щоразу демонструє карту, що дозволяє глядачу зорієнтоватися, де саме відбувається та чи інша подія. Він розкриває важливі проблеми такі, як недостатня кількість зброї, байдужість росіян на життя цивільних людей та інші.

Оскільки фільм є документальним, то його учасниками є безпосередньо ті люди, які були якимось чином залученими до цих подій. Щодо інших аспектів фільму – відео озвучує монотонний не надто емоційний голос, що передає всю серйозність змісту цієї кінороботи.

За сюжет взята інформація з офіційних джерел, а також безпосередньо у людей, яких торкнулася війна в Україні.

На мою думку, автори фільму цілком передали ситуацію в сучасній Україні, а також розкрили проблеми, з якими стикаються наші захисники. Єдине, що мені не сподобалося – це те, що росію назвали “братською країною”, а росіян відповідно  – “братським народом”, однак це далеко не так. Це є прямою пропагандою і варто було уточнити, що це “так звані брати”.

Однак, не зважаючи на це, я рекомендую дві частини документального фільму до перегляду. Його варто подивитися не тільки українцям, а й мешканцям інших країн, щоб краще зрозуміти та відчути біль кожного українця та українки.

У цілому, “Putins Blutspur” – це важлива документальна робота, яка пропонує глибокий аналіз сучасної політичної ситуації не тільки в Україні, а й загалом, та ставить перед глядачем важливі питання щодо майбутнього також інших країн. Адже, як було сказано у фільмі: “Якщо Україна не вистоїть, то хто буде наступним?”

Павліна Мізунська: Нещодавно на занятті німецької мови ми переглядали дві серії документальної хроніки “Putins Blutspur”. Перегляд змушує знову зануритися в атмосферу перших днів війни. Ці відео були дуже добре продумані, всі факти були хронологічно вірно представлені, а вислови осіб були дуже зворушливими та мотивуючими. Підходить для перегляду німецькомовної аудиторії, якій цікава ситуація в Україні та саме результати російської агресії проти суверенної держави. Також було цікаво обговорити деякі моменти з відео на занятті, де кожен висловив свою думку щодо знятого та висловив свої враження від побаченого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *