Вітаємо студентку факультету іноземних мов Оксану Гергелійник!

16-17 квітня на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка проводилася Всеукраїнська олімпіада з німецько-українського перекладу. Студентка факультету іноземних мов Чернівецького національного університету Оксана Гергелійник найкраще виконала німецько-український переклад суспільно-політичного тексту, а в загальному заліку (за п’ять видів перекладу) Оксана здобула третій результат.

Вже четвертий рік поспіль майбутні перекладачі з німецької мови займають призові місця в олімпіадах загальнодержавного рівня. Ці перемоги не є випадковими, адже кафедра германського, загального та порівняльного мовознавства велику увагу приділяє новітнім підходам до методики викладання, вдосконалення вмінь та навичок викладачів під час семінарів та стажувань. Між кафедрою та Інститутом германістики університету Аугсбург (Німеччина) укладена угода про партнерство, в рамках якої студенти та викладачі мають змогу брати участь у закордонних стажуваннях та відвідувати заходи німецьких професорів у ЧНУ. На кафедрі тривалий час викладають лектори Німецької служби академічного обміну (DAAD), студенти активно беруть участь у проектах Центру німецькомовних студій Gedankendach та Бюро Австрійської кооперації.

Істотне значення має й те, що факультету іноземних мов надана в користування високоякісна техніка для тренування навичок з синхронного перекладу, обладнано лінгафонний кабінет із сучасним програмним забезпеченням.

Саме такий комплексний підхід та особиста мотивація і цілеспрямованість студентів дають можливість нам сьогодні вкотре пишатися їх високими результатами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *