Проєкт DLL

У рамках реалізації підписаної угоди між Німецьким культурним центром Goethe-Інститут в Україні та Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича (факультетом іноземних мов) студенти 4 курсу спеціальності «Середня освіта (німецька мова)» кафедри германського, загального і порівняльного мовознавства під керівництвом тьюторів проф. Богдани Лабінської і в. о. доц. Тетяни Коропатніцької проходять 12-тижневий навчальний курс «Deutsch lehren lernen 4 – Aufgaben, Übungen, Interaktion» на Moodle платформі Goethe-Інституту.

Наразі 5 студентів знаходяться на шостому навчальному тижні з успішним результатом – 100% виконання завдань. Навчальний курс складається з семінарських занять (зараз у формі online Live Sitzung) та з виконання практичних завдань онлайн. Під час роботи на Moodle платформі студенти знайомляться з теоретичним матеріалом у онлайн-форматі, переглядають та аналізують відеоуривки занять з німецької мови, опрацьовують інтерактивні завдання на навчальній платформі, яка містить також словник термінів та перелік рекомендованої літератури. Теоретичний аспект, як і практичні завдання подаються і виконуються німецької мовою.

На початку кожного тижня студенти отримують від тьюторів загальньний план завдань, завдяки якому мають змогу самостійно розподілити робоче навантаження в межах кожного тижня. Протягом тижня тьютори моніторять роботу студентів, при необхідності допомагають порадами та настановами. Розроблений план кожного семінарського заняття рецензує експерт від Goethe-Інститут Крістіане Больте-Костабієй (Christiane Bolte-Costabiei).

Слід зазначити, що студенти відмінно справляються з покладеними на них зобов’язаннями, активно, з інтересом виконують досить складні завдання, дискутують, наводять доречні приклади та аргументи щодо використання того чи іншого методу, технології чи прийому  роботи у викладанні німецької мови та здійснюють самоаналіз виконаних завдань, збирають ідеї для проведення власного практично-дослідницького проекту, в якому вони повинні дослідити ефективність вивченої технології.

Богдана Лабінська і Тетяна Коропатніцька

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *