Відкрите заняття асист. Коломийської І.А.

05.04.2021 р. було проведено відкрите заняття з дисципліни «Практичний курс другої іноземної мови (німецької)» зі студентами 342 групи. Лексичною темою заняття була тема «Wohnen“, граматичною – «Infinitiv mit „zu“.
Заняття розпочалося традиційно з привітання та бесіди про стан справ, самопочуття студентів, погоду, чи планують вони кудись виходити, чи залишатимуться вдома. Обговорювалися прислів’я та цитати до теми «Wohnen“, студенти обирали вислів, який найбільше їм сподобався та визначали, що для них означає їхнє житло.
Першим етапом основної частини заняття стало ознайомлення з синонімічним рядом, релевантним до іменника «die Wohnung“, окреслення стилістичних та конотативних особливостей деяких із синонімів, спонукання студентів у своїх подальших розповідях використовувати наведені споріднені слова, що сприяє вдосконаленню лексичної компетенції у студентів. Для розвитку аудитивноі компетенції був запропонований аудіозапис «Annas WG“, після якого слідувало виконання вправи, де потрібно було доповнити речення почутою інформацією. Далі було представлене фото кімнати Анни, яку студентам потрібно було описати одним реченням, зважаючи на прийменники, що вимагають давального чи знахідного відмінка, повторюючи таким чином раніше пройдений граматичний матеріал. Для набуття навичок використання власне граматичних конструкцій, що були темою заняття, перед студентами постало завдання замінити модальні дієслова у поданих реченнях на дієслова, з якими інфінітив вживається з часткою «zu“. Завершальним етапом стало утворення словосполучень до теми «Traumwohnung von Anna“ та презентація власного житла мрії. Наприкінці заняття було оголошено домашнє завдання.
Студенти, як завжди, працювали активно, старанно, креативно. Щира подяка студентам 342 групи за таке заняття!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *