Враження від щорічної студентської наукової конференції в ЧНУ 2022

Проведення наукових досліджень є невід’ємною частиною підготовки спеціалістів вищих навчальних закладів. 27 квітня 2022 року на щорічній студентській науковій конференції в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича студенти кафедри германського, загального і порівняльного мовознавства мали можливість представити результати своїх студій. У конференції брали участь студенти третього, четвертого та п’ятого курсів.

Учасники студентської наукової конференції представили результати своїх досліджень та справили приємне враження на всіх, хто долучився до конференції, оскільки вони:

  • Обґрунтували тему, мету, предмет та об’єкт досліджень;
  • Представили практичні результати розроблених протягом року наукових робіт;
  • Поділилися висновками щодо своєї діяльності;
  • Чітко відповідали на запитання викладачів та учасників конференції.

Студенти показали чудові знання в сферах своїх наукових досліджень, а конференція виявилась цікавою та пізнавальною.

Хочеться щиро подякувати організатору студентської наукової конференції О.В. Найдеш за координацію, а також всім викладачам та студентам, які долучилися до цього заходу.

В. Рихло (студентка 421 група)

27 квітня 2022 року на базі кафедри германського, загального та порівняльного мовознавства Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася щорічна студентська наукова конференція, де 16 студентів 3,4 та 5 курсів спеціальності «Середня освіта (німецька мова та література)» представили результати своїх наукових досліджень. Учасники конференції презентували високий рівень знань матеріалу. Результати досліджень були ґрунтовними. Доповідачі давали вичерпні відповіді на активні запитання слухачів. Організатором та модератором була к.ф.н., доцент Найдеш Ольга Василівна. Конференція була організована та проведена на високому рівні. Перед початком конференції Ольга Василівна провела чіткий інструктаж, а також активно допомагала учасникам в організаційних моментах, які виникали впродовж проведення. Окрема подяка керівникам наукових робіт, які були присутні впродовж всієї конференції та підтримували своїх студентів, а також проаналізували та оцінили виконану роботу.

А.Білокопита (521 група)

Студенти були досить активними та зацікавленими, оскільки після кожної роботи відбувалось активне обговорення. Студенти ставили запитання один одному та відповідали на них. Конференція була дуже пізнавальною тому, що ми познайомилися з різноманітними науково-дослідними роботами.

Хочеться висловити подяку Найдеш О.В. за чудову організацію цьогорічної Студентської конференції, а також усім викладачам та студентам, які були присутні на конференції та брали активну участь в обговоренні результатів досліджень.

М. Голбан (421 група)

Свою доповідь на студентську конференцію «Специфіка медичного перекладу на прикладі автентичних документаційних матеріалів» я підготувала на стику дисциплін «Німецько-український переклад» та «Медицина», оскільки навчаюся одночасно на двох спеціальностях. Перш за все хотіла б зазначити, що завдяки проведеному дослідження щодо етапу реформування галузі охорони здоров’я в Німеччині, у моїй основній професійній діяльності вже скоро стартують перші перемовини щодо впровадження медичної інформаційної системи в деяких клініках Німеччини та Люксембургу. Під час дослідження завдяки порівняльному методу вдалося з’ясувати відмінності, сильні та слабкі сторони у документаційному супроводі хворого в Україні та Німеччині та визначити особливості текстових конвенцій та шляхи їх перекладу цільовою мовою.

Це мій перший виступ на студентській конференції, тож були хвилювання та побоювання. Однак привітна атмосфера в колі з викладачами, науковими керівниками, яких не перший рік знаємо і з якими ми маємо хороші відносини, дозволила якнайкраще представити результати дослідження. Після кожної доповіді питання ставили як колеги-студенти, так і присутні викладачі. Оскільки питання стосувалися роботи та здійсненого дослідження, вони не були складними. Мене вразив тематичний спектр доповідей, було цікаво прослухати як моїх колег з 4, так і з 3 та з 5 курсів. Загалом, враження від студентської конференції залишились найприємніші, ніби ми всі зібрались  в сімейному колі і на мить забули про будь-які інші негаразди.

К. Лисюк (451 група)

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *