Цикл гостьових лекцій проф. С.В.Кійко

З нагоди 70-річчя факультету іноземних мов Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича завідувач кафедри германської філології та перекладу доктор філологічних наук, професор С.В. Кійко провела у березня 2024 року цикл лекцій з комп’ютерної лексикографії в провідних українських університетах. 

12 березня професор, доктор філологічних наук Світлана Кійко виступила з доповіддю перед викладачами і студентами кафедри германської філології та перекладу Київського національного університету імені Тераса Шевченка на тему ”Комп’ютерні програми для укладання німецько-українських фахових словників”. Доповідачка представила комп’ютерні програми BootCat, Morphy i T-Lex, детально роз’яснила методику укладання галузевих двомовних словників і навела низку прикладів з семи укладених нею німецько-українських словників. Лекція викликала значний інтерес у присутніх, тож після неї відбулася жвава дискусія з питань укладання словників та термінологічних баз даних. 

21 березня проф. С.В.Кійко виступила перед студентентами і викладачами кафедри англійської філології і перекладознавства Хмельницького національного університету з темою ”Методика укладання галузевих словників”. Доповідачка представила сучасні методики укладання онлайн-словників та відповідні комп’ютерні програми. С.В.Кійко детально зупинилися на принципах укладання термінологічних баз даних і навела низку прикладів. Після лекції відбулася цікава дискусія з дотичних питань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *