Симпозіум з питань фахових мов і їх викладання

З 27 червня по 1 липня в Інституті Європейський студій Вільного університету Брюсселя (Бельгія) відбувся Європейський симпозіум з питань фахових мов і їх викладання «Multilingualism in Specialized Communication: Challanges and Opportunities in the Digital Age».

У симпозіумі взяла участь завідувач кафедри германського, загального і порівняльного мовознавства С.В. Кійко з доповіддю про принципи укладання німецько-українського словника безпеки життєдіяльності.

На симпозіумі розглядали також моделі полілінгвального навчання фаховим мовам у ЗВО, питання базових компетентностей у володінні фаховими мовами, інформаційних технологій у вивченні іноземних мов як фахових. Жвавий інтерес викликали питання іноваційних методів і прийомів викладання іноземних фахових мов для студентів ЗВО.

Усі учасники зійшлися на думці про необхідність навчання іноземної мови через зміст фахових дисциплін, тобто через модель CLIL (Content and Language Integrated Learning). Зміст спеціальних дисциплін слугуватиме в цьому разі засобом залучення студентів до активної участі у вивченні іноземної мови та підвищення їх мотивації: той факт, що студенти ознайомлені з певною професійною темою (іноді краще, ніж викладачі-філологи), допомагатиме їм відчути свою впевненість перед викладачем, а значить, даватиме більше підстав повірити у свій особистий успіх і не втратити мотивацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *