Подорож до Австрії

У середині  серпня 7 студентам випала змога поїхати в Австрію на 2 тижні за допомогою благодійної організації Hilfswerk Ost. Там ми були 11 днів, з 13 по 24 серпня, відвідали численні визначні та пам’ятні архітектурні споруди, кожна з яких зі своєю старовинною історією та таємницею. Австрія познайомила нас з культурою, традицією, звичаями, історією, побутом та насамперед з людьми, які тут надзвичайно доброзичливі, милі, завжди з посмішкою та готові допомогти за будь-якої нагоди. Під час цієї поїздки найприємнішим і найбільшим бонусом було те, що ми змогли попрактикувати і поглибити свої знання з німецької мови. Hilfswerk Ost підготувала для нас дуже цікаву, насичену та захоплюючу програму  подорожі територією Відня і Нижньої Австрії.

Протягом перших днів за кордоном освітяни відвідали місто Баден та всі його найбільш популярні архітектурні будівлі, де під супроводом гіда почули цікаву та нову для себе інформацію про околицю, потім ми обідали в одному з місцевих Баденських столових на літній терасі, пробуючи різноманітні австрійські національні страви. Баден увечері – це щось по-справжньому особливе та чарівне, вулички стають водночас такими затишними, але все ж таки з певним шармом. Студенти відвідали концерт гітар у парку і це було незабутньо, надзвичайний рай та насолода для вух (раджу сходити, якщо буде змога) і навіть була можливість насолодитись вечірнім показом фільму під відкритим небом.

Спочатку ми ночували у монастирі в селі Гафнерберг біля Алланду, тут свіже повітря, неначе у горах і такий спокій навкруги, особливо вечірні прогулянки  з такою тишею та неймовірний сходом сонця це вартує уваги. А останні дні свого відпочинку ми провели у пансіонаті під назвою “Donaublick“ у Штруденгау і вже біля цієї околиці мали багато екскурсій.

Хочеться ще відмітити дні у Відні: більшості студентів запамʾятались найбільше саме вони, хоча незважаючи на доволі насичені та часом перевантажені дні. І можливо, всі одразу подумали, що столиця неодмінно повинна сподобатись, проте є також певні моменти, через які аж перехоплювало дух. У цьому місті ми побачили багато різної краси, але найбільш вартими є палац Шенбрунн, технічний музей, парк Пратер, зоопарк при Шенбрунні, Собор Святого Стефана і якщо ви плануєте відвідати Відень, то обовʹязково побувайте у цих місцях. Враження, які ви тут отримаєте, стануть для вас незабутніми. Технічний музей у Відні має 4 поверхи і кожен поверх присвячений відповідній галузі техніки.

В останні дні нам сподобався замок Арштеттен і монастир у Мельку, бо з цих пам’яток відкриваються надзвичайні панорами на містечко зі всіма вуличками та кав’ярнями, що додає певної атмосфери. Ще ми мали змогу послухати лекцію від Даніеля (румуна, який переїхав у Австрії 30 років тому) про цінності в житті, думаю кожен взяв щось важливе з цієї дискусії та розмови з Готфрідом – це тільки практика німецької мови.

В Австрії надзвичайно смачна та колоритна їжа. Тут полюбляють додавати різні спеції – розмарин, тимʹян, паприку, тому їжа дуже смачна. Ми куштували шніцель та австрійський яблучний струдель у ресторані з краєвидом на Дунай.

Насамкінець хочеться додати, що ця поїздка відіграла дуже важливу роль у житті кожного та внесла певні корективи у наше буденне життя. Австрія – це та країна, у яку хочеться повертатись та пізнавати все нові  місця.

Є.Попович (321 група)

One Comment:

  1. Дуже хотілося б побувати в Австрії. Бо ця країна і правда прекрасна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *