Теплий привіт з Єни та відгуки про семестрове навчання Марії Моісєєвої (351 група)

Минулої осені я отримала можливість навчатись у Єнському університеті імені Фрідріха Шиллера впродовж літнього семестру. Це було на 100 відсотків однією з найбільш захопливих новин мого життя, адже ще зі шкільних часів я завжди мріяла стати студентом по обміну. Чесно кажучи, це було досить великим фактором для мене при виборі університету та спеціальності у часи вступної кампанії, адже я від багатьох чула і знала, що наша кафедра має багато міжнародних зв’язків і багато студентів щороку їздять у  німецькомовні країни на практики та стажування, що дуже вмотивувало мене.

У Єнському університеті я підібрала предмети, які б максимально співпадали до моєї спеціальності та допомогли поглибити знання німецької. Як на німецьких, так і на англійських заняттях я мала змогу навчатись у носіїв мов. Власне за весь семестр я ні разу не пошкодувала про вибір курсів. Кожен допоміг мені удосконалити знання німецької та англійської мов. Моїм найулюбленішим предметом став German-English Translation. Звісно тому, що він напряму пов’язаний до спеціальності, яку я вивчаю і став найбільшим викликом для мене. На кожне заняття ми перекладали тексти з максимально тяжкими і незрозумілими реченнями на німецькій, а я була єдиною іноземкою в класі. Виконувати завдання було важко, але з часом і весело, тому я ще раз упевнилась у тому, що обрала потрібну спеціальність.

Звісно велику роль зіграло й моє соціальне життя у Єні. Навчатись цілий семестр офлайн (!) було для мене новим досвідом після двох років пандемії… Завдяки різноманітним заходам від ESN я змогла завести друзів не тільки з Німеччини, але й з усього світу! Я й не кажу про можливість постійно практикувати з носіями обидві мови, які ми вивчаємо – німецьку та англійську.

Також мені вдалось провести міні «практику» і допомогти нашим землякам у цей непростий час і стати перекладачем волонтером.

Отже, час проведений у Єні, став для мене незабутнім і формуючим досвідом. Попереду мене ще один семестр в цьому ж університеті! Я буду продовжувати намагатись бути корисною українцям у Єні та набирати нові знання, які у майбутньому допоможуть мені стати справжнім професіоналом

One Comment:

  1. Неперевершена можливість набратися досвіду та отримати чудові знайомства! Наснаги їй в навчанні!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *